Navalnyjs nettverk stemplet som ekstremistorganisasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har satt det politiske nettverket til regimekritikeren Aleksej Navalnyj på listen over terror- og ekstremistorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettverket dukket opp på listen til Russlands finansielle overvåkingstjeneste Rosfinmonitoring fredag.

Navalnyjs antikorrupsjonsstiftelse FBK skriver på Twitter at «Navalnyjs hovedkvarter» er lagt til på lista.

– Men en slik organisasjon og juridisk person eksisterer rett og slett ikke. Hvordan kan en ikke-eksisterende organisasjon inngå i det offisielle registeret, spør stiftelsen.

Tidligere i uka besluttet en domstol i Moskva at Navalnyjs stiftelse må stanse alle aktiviteter i påvente av en kjennelse om lovlighet.

I forkant av domstolens avgjørelse uttalte Navalnyjs støttespillere at det vil være et stort tilbakeslag for gruppen hvis den blir stemplet som en ekstremistorganisasjon.

Navalnyj sitter fengslet i en fangeleir utenfor Moskva og avsluttet i forrige uke en over tre uker lang sultestreik.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonspolitikeren ble pågrepet da han returnerte til Russland i januar. Han hadde da tilbrakt flere måneder i rehabilitering i Tyskland etter å ha blitt forgiftet med nervegiften novitsjok.

44-åringen ble pågrepet siden han unnlot å melde seg ukentlig for politiet i Russland mens han lå på sykehus, i begynnelsen i koma, i Berlin. Det medførte at en betinget dom på to og et halvt års fengsel ble gjort ubetinget.