Aktivister sier de har sendt en halv million løpesedler til Nord-Korea

Aktivister sier de har sendt 500.000 løpesedler over grensen til Nord-Korea ved hjelp av gassballonger, selv om det nå er forbudt og kan straffes med fengsel og høye bøter. Bildet er fra en tilsvarende aksjon 15. april 2011. Arkivfoto: Lee Jin-man / AP / NTB
Aktivister sier de har sendt 500.000 løpesedler over grensen til Nord-Korea ved hjelp av gassballonger, selv om det nå er forbudt og kan straffes med fengsel og høye bøter. Bildet er fra en tilsvarende aksjon 15. april 2011. Arkivfoto: Lee Jin-man / AP / NTB Foto: NTB

Aktivister i Sør-Korea sier de har sendt en halv million løpesedler med skarp kritikk av Nord-Koreas regime til nabolandet til tross for at det er forbudt.

Løpesedlene er sendt av gårde med ti store gassballonger fra søndag til torsdag, opplyser en nordkoreansk flyktning som deltar i aksjonen.

Ballongene skal også ha inneholdt 5.000 dollarsedler, pålydende 1 dollar hver.

Den sørkoreanske regjeringen har ikke kunnet bekrefte opplysningene.

Siden slutten av mars har det vært forbudt å sende løpesedler og andre ting over grensen til Nord-Korea. Brudd kan straffes med fengsel i opp til tre år eller en bot på over 200.000 kroner.

Personvernpolicy