Åpen for alle - alltid

Aktivister sier de har sendt en halv million løpesedler til Nord-Korea

Aktivister sier de har sendt 500.000 løpesedler over grensen til Nord-Korea ved hjelp av gassballonger, selv om det nå er forbudt og kan straffes med fengsel og høye bøter. Bildet er fra en tilsvarende aksjon 15. april 2011. Arkivfoto: Lee Jin-man / AP / NTB
Aktivister sier de har sendt 500.000 løpesedler over grensen til Nord-Korea ved hjelp av gassballonger, selv om det nå er forbudt og kan straffes med fengsel og høye bøter. Bildet er fra en tilsvarende aksjon 15. april 2011. Arkivfoto: Lee Jin-man / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktivister i Sør-Korea sier de har sendt en halv million løpesedler med skarp kritikk av Nord-Koreas regime til nabolandet til tross for at det er forbudt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løpesedlene er sendt av gårde med ti store gassballonger fra søndag til torsdag, opplyser en nordkoreansk flyktning som deltar i aksjonen.

Ballongene skal også ha inneholdt 5.000 dollarsedler, pålydende 1 dollar hver.

Den sørkoreanske regjeringen har ikke kunnet bekrefte opplysningene.

Siden slutten av mars har det vært forbudt å sende løpesedler og andre ting over grensen til Nord-Korea. Brudd kan straffes med fengsel i opp til tre år eller en bot på over 200.000 kroner.