Senatet i Florida vedtok strengere valglover

Republikanerne i senatet i Florida har godkjent innstramminger på forhåndsstemmingen i delstaten. Blant annet vil det bli vanskeligere å levere inn forhåndsstemmer i kasser, slik som på bildet. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB
Republikanerne i senatet i Florida har godkjent innstramminger på forhåndsstemmingen i delstaten. Blant annet vil det bli vanskeligere å levere inn forhåndsstemmer i kasser, slik som på bildet. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB Foto: NTB

Republikanerne i senatet i Florida har godkjent et lovforslag som blant annet vil gjøre det vanskeligere å forhåndsstemme, skriver New York Times.

Det er ventet at delstatens guvernør, republikaneren Ron DeSantis, vil godkjenne forslaget.

Det foreslås blant annet å begrense bruk av kasser der stemmer kan leveres, strengere krav til identifisering for folk som vil stemme via post, begrensninger på hvem som kan samle inn og levere stemmesedler og gir ytterligere rettigheter til partiske observatører som overvåker tellingen av stemmer, skriver avisa.

Forslagene er blant en rekke lover lagt fram av republikanere over hele landet som vil endre valgprosedyrene i USA.

Personvernpolicy