Folk lokkes med pot, smultringer og øl for å ta vaksinen i USA

<p>Aktivisten Bridgette King på arrangementet «Joints for Jabs» i New York, der de som viste fram bevis på at de var vaksinert, fikk en gratis joint med cannabis. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB</p>
Aktivisten Bridgette King på arrangementet «Joints for Jabs» i New York, der de som viste fram bevis på at de var vaksinert, fikk en gratis joint med cannabis. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB

I forsøket på å få flest mulig amerikanere til å ta en coronavaksine lokker enkelte steder med gratis øl, smultringer og cannabis.

Nyhetsbyrået AP skriver at det velges forskjellige taktikker for å lokke flest mulig til vaksinasjonssentrene rundt om i USA. Mens noen tilbyr dem som møter opp en øl, smultring eller cannabis, lokker andre med penger.

I New York deles det ut cannabis til coronavaksinerte. Foto: AFP / NTB
I New York deles det ut cannabis til coronavaksinerte. Foto: AFP / NTB

I Detroit får alle som kjører noen til vaksinasjonssenteret 50 dollar rett i lomma.

Folkehelseeksperter sier tiltak som dette er viktige for å nå folk som har takket nei til vaksinen, enten fordi de tviler eller fordi de har problemer med å komme seg til vaksinesenteret.

43 prosent av voksne amerikanere har fått minst en vaksinedose, mens 30 prosent er fullvaksinert, viser tall fra helsemyndighetene torsdag.