Lovende data om dansk coronavaksine

<p>En helsearbeider med en dose av den kinesiske Sinovac-vaksinen. I framtiden kan Danmark kanskje produsere sin egen vaksine. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB</p>
En helsearbeider med en dose av den kinesiske Sinovac-vaksinen. I framtiden kan Danmark kanskje produsere sin egen vaksine. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB

Coronavaksinen som utvikles i Danmark av Bavarian Nordic, viser seg å være effektiv i dyreforsøk, også mot de britiske og sørafrikanske virusvariantene.

Det er lovende tall fra de prekliniske forsøkene som er foretatt, opplyser selskapet torsdag. Dette er stadiet før vaksinen skal testes på mennesker.

Tidligere har forsøk vist at vaksinen gir høye nivåer av antistoffer mot den «vanlige» coronavirusvarianten, men nå er det også påvist det samme når det gjelder den britiske og sørafrikanske varianten.

Til tross for de positive resultatene er det mye arbeid som gjenstår i utviklingen av vaksinen, som er utviklet av forskere på Københavns Universitet. Den er nå i første fase av testingen på mennesker, og skal totalt gjennom tre slike testfaser.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy