Åpen for alle - alltid

USA sender koronahjelp til India

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA sender medisinsk utstyr til en verdi av nærmere 830 millioner kroner til India for å hjelpe det kriserammede landet med å bekjempe koronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første forsendelsen med utstyr ankommer Indias hovedstad New Delhi torsdag med et amerikansk militærfly, opplyser Det hvite hus.

I denne forsendelsen er det 960.000 hurtigtester som kan avdekke koronasmitte på 15 minutter, og 100.000 munnbind av N95-standarden som skal brukes av helsepersonell i frontlinjen.

De påfølgende dagene går det flere fly fra USA til India.

Totalt vil forsendelsene ha en verdi på over 100 millioner dollar og omfatte 1.000 oksygenbeholdere som kan gjenbrukes, og 1.700 konsentratormaskiner som kan lage oksygen til pasienter fra luft.

USA skal også sende ingredienser som skal brukes til å produsere over 20 millioner doser av AstraZeneca-vaksinen, som ennå ikke er godkjent for bruk i USA.

– På samme måte som India sendte hjelp til USA da våre sykehus var under press i starten på pandemien, er USA fast besluttet på å hjelpe India nå som landet trenger hjelp, heter det i uttalelsen fra Det hvite hus.