Chilenerne får ta ut pensjonsutbetaling før tiden

Chiles president Sebastian Piñera ble påført nederlag av grunnlovsdomstolen da han ikke fikk medhold i å stanse et vedtak om å la folk få ta ut opptil 10 prosent av sin pensjon før tiden. Foto: Esteban Felix / AP / NTB
Chiles president Sebastian Piñera ble påført nederlag av grunnlovsdomstolen da han ikke fikk medhold i å stanse et vedtak om å la folk få ta ut opptil 10 prosent av sin pensjon før tiden. Foto: Esteban Felix / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En lovendring i Chile gjør at folk får ta ut 10 prosent fra sine private pensjonsfond før tiden til å dempe de økonomiske konsekvensene av koronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Loven ble vedtatt i nasjonalforsamlingen i forrige uke, men møtte umiddelbar motstand fra president Sebastian Piñeras regjering.

Regjeringens innsigelser ble behandlet av landets grunnlovsdomstol. Etter sju timer slo domstolen fast at regjeringens krav var avvist. Dermed måtte Pinera skrive under på loven.

– Som regjering respekterer vi og godtar grunnlovsdomstolens beslutning, til tross for at vi ikke deler dens syn, sier Piñera.

Nesten 90 prosent av landet har nå vært nedstengt i nesten en måned på grunn av økende smittepress, til tross for at Chile har hatt stor suksess med vaksinasjonskampanjen.