Åpen for alle - alltid

Brasils legemiddeltilsyn sier nei til russisk vaksine

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils legemiddeltilsyn Anvisa avviser en anmodning fra flere delstater om å importere den russiske koronavaksinen Sputnik V.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begrunnelsen er at Anvisa ikke har tilstrekkelig med tekniske data som trengs for å verifisere vaksinens sikkerhet og virkeevne.

– Vi kommer aldri til å tillate at millioner av brasilianere utsettes for produkter uten tilstrekkelig verifisering av kvalitet, sikkerhet og virkeevne, sier Antonio Barra Torres, som er leder for Anvisa.

Brasil sliter med å sikre seg nok vaksiner. Landets befolkning er på 212 millioner. Sykehusene er på bristepunktet på grunn av stor smittespredning.

Landet har allerede inngått avtale om å kjøpe 10 millioner doser av Sputnik V, men vaksinen må godkjennes først. I mellomtiden bruker Brasil AstraZenecas vaksine og den kinesiske vaksinen CoronaVac fra Sinovac.

Brasil har inngått avtale med Pfizer om levering av vaksiner, men de ventes ikke å bli levert før i månedsskiftet. Brasil har innvilget nødgodkjenning for Janssen-vaksinen fra Johnson & Johnson, men levering av denne vil ikke starte før i august.