Åpen for alle - alltid

1,6 millioner signaturer mot Californias guvernør

Californias demokratiske guvernør Gavin Newsoms framtid står på spill etter at en republikansk kampanje har sikret nok stemmer til å utløse valg for å få ham avsatt. Arkivfoto: Nic Coury / AP / NTB
Californias demokratiske guvernør Gavin Newsoms framtid står på spill etter at en republikansk kampanje har sikret nok stemmer til å utløse valg for å få ham avsatt. Arkivfoto: Nic Coury / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

1,6 millioner mennesker i California har skrevet under på et republikansk-ledet opprop om å stemme over delstatens demokratiske guvernør Gavin Newsoms framtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 1,6 millioner underskrifter er blitt bekreftet, om lag 100.000 flere enn det som trengs for å tvinge fram en avstemning, opplyser Californias innenriksdepartement.

Et valg vil trolig finne sted til høsten. Velgerne må da ta stilling til to spørsmål: Bør Newsom bli bedt om å gå av, og hvem bør erstatte ham? Stemmene til det siste spørsmålet vil kun bli telt opp hvis mer enn halvparten sier ja til det første spørsmålet.

TV-personligheten Caitlyn Jenner er blant tre republikanere som allerede har sagt at de står klare til å overta som guvernør, melder Reuters.

Newsoms stab kaller forsøket på å få ham fjernet fra embetet for tilraning av makt og pengesløsing.

I 2003 stemte innbyggerne i California for å avsette den demokratiske guvernøren Gray Davis og erstatte ham med republikaneren Arnold Schwarzenegger.