Biden varsler hjelp til coronarammede India

En coronasyk kvinne som venter på å slippe inn på et sykehus i New Delhi, får hjelp med oksygen fra et sikh-tempel som bidrar med oksygen til ventende pasienter fra delte tanker. Foto: Altaf Qadri / AP / NTB
En coronasyk kvinne som venter på å slippe inn på et sykehus i New Delhi, får hjelp med oksygen fra et sikh-tempel som bidrar med oksygen til ventende pasienter fra delte tanker. Foto: Altaf Qadri / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Joe Biden sier at USA er fast bestemt på å sende hjelp så snart som mulig til India der coronasmitten er ute av kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Akkurat som India sendte hjelp til USA da våre sykehus slet i begynnelsen av pandemien, er vi fast bestemt på å hjelpe India når de trenger det», skrev Biden på Twitter søndag kveld.

Det hvite hus opplyser at de jobber med å sende medisiner og hurtigtester, respiratorer og personlig smittevernutstyr, samt oksygenforsyninger.

Det er også planer om å sende ingredienser som trengs til produksjonen av den indiske coronavaksinen Covishield, i tillegg til at USA vil betale for en utvidelse av produksjonsanlegg for vaksinen.

EU og Storbritannia har også lovet øyeblikkelig hjelp til India, som er inne i sin verste smittebølge hittil i pandemien.