Biden varsler hjelp til coronarammede India

<p>En coronasyk kvinne som venter på å slippe inn på et sykehus i New Delhi, får hjelp med oksygen fra et sikh-tempel som bidrar med oksygen til ventende pasienter fra delte tanker. Foto: Altaf Qadri / AP / NTB</p>
En coronasyk kvinne som venter på å slippe inn på et sykehus i New Delhi, får hjelp med oksygen fra et sikh-tempel som bidrar med oksygen til ventende pasienter fra delte tanker. Foto: Altaf Qadri / AP / NTB Foto: NTB

President Joe Biden sier at USA er fast bestemt på å sende hjelp så snart som mulig til India der coronasmitten er ute av kontroll.

«Akkurat som India sendte hjelp til USA da våre sykehus slet i begynnelsen av pandemien, er vi fast bestemt på å hjelpe India når de trenger det», skrev Biden på Twitter søndag kveld.

Det hvite hus opplyser at de jobber med å sende medisiner og hurtigtester, respiratorer og personlig smittevernutstyr, samt oksygenforsyninger.

Det er også planer om å sende ingredienser som trengs til produksjonen av den indiske coronavaksinen Covishield, i tillegg til at USA vil betale for en utvidelse av produksjonsanlegg for vaksinen.

EU og Storbritannia har også lovet øyeblikkelig hjelp til India, som er inne i sin verste smittebølge hittil i pandemien.

Personvernpolicy