Åpen for alle - alltid

Duket for coronapreget Oscar-utdeling

Union Station i Los Angeles der seremonien skal avholdes.
Union Station i Los Angeles der seremonien skal avholdes. Foto: Chris Pizzello / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når den 93. Oscar-utdelingen går av stabelen klokken 2 i natt, blir det en seremoni helt utenom det vanlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regissøren Steven Soderbergh, som er produsent bak årets konsept, sier at utdelingen skal ligne mer på en film enn et TV-program. Han sier de første 90 sekundene vil være nok til å overbevise folk om årets utdeling.

Det skal bli gjort forsøk på å bringe tilbake noe av glamouren som blir forbundet med Oscar-utdelingene. Den røde løperen vil være på plass, men det er bare en håndfull medier som får lov til å være til stede. Det skal ikke være noen vert, publikum eller munnbind å se, ifølge nyhetsbyrået AP.

Selv om det er lagt mye ressurser i å gjøre programmet så godt som mulig, er det ventet langt færre TV-seere enn vanlig. Gjennom pandemien har slike utdelingene hatt langt lavere seertall.

«Do Not Split», som er regissert av nordmannen Anders Hammer, er nominert for beste kortdokumentar. Den norske filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen var hovedfotograf på den danske filmen «Et glass til», som er nominert til to Oscar. Filmen tar utgangspunkt i en teori om alkoholpromille som er forbundet med den norske psykiateren Finn Skårderud.