Protester mot portforbud i tyske byer

Demonstranter mot portforbud skyter fyrverkeri under en protest i Frankfurt natt til søndag, første dag av det omstridte portforbudet.
Foto: Boris Roessler / dpa via AP / NTB
Demonstranter mot portforbud skyter fyrverkeri under en protest i Frankfurt natt til søndag, første dag av det omstridte portforbudet. Foto: Boris Roessler / dpa via AP / NTB Foto: NTB

Det var sent lørdag kveld protester i flere tyske byer mot portforbudet som er innført i et forsøk på å slå ned koronaviruset.

I Frankfurt marsjerte 300 personer gjennom byen, og i Hannover samlet et hundretall mennesker seg. 20–30 syklister kom sammen i Berlin til en sykkeltur i protest gjennom byen.

Den såkalte nødbremsen som inkluderer portforbud fra klokka 22 i de hardest rammede områdene av Tyskland, ble iverksatt lørdag.

Nødbremsen trer i kraft når smitteraten i et distrikt blir høyere enn 100 per 100.000 personer per uke tre dager på rad.

I tillegg til portforbudet fra klokka 22 til 5 blir de fleste butikker stengt og en begrensning på at en husholdning kun kan møte en annen person innført.

Personvernpolicy