EU sikrer 1,8 milliarder vaksinedoser fra Pfizer og Biontech

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen uttalte tidligere denne måneden at EU ville forlenge kontrakten med Pfizer og Biontech med innkjøp av 1,8 milliarder flere doser. Foto: John Thys / pool via AP / NTB
EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen uttalte tidligere denne måneden at EU ville forlenge kontrakten med Pfizer og Biontech med innkjøp av 1,8 milliarder flere doser. Foto: John Thys / pool via AP / NTB Foto: NTB

EU-kommisjonens president, Ursula von der Leyen, er trygg på at EU har sikret seg vaksiner nok til å vaksinere 70 prosent av de voksne i løpet av juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er EU-kommisjonen som har ansvaret for å forhandle med vaksineprodusenter om koronavaksiner til unionen. Også Norge får doser gjennom denne ordningen.

Von der Leyen besøkte fredag fabrikken der Pfizer og Biontechs vaksine produseres i Puurs. EU inngikk tidlig avtaler med alle produsenter, men ser nå ut til å satse på Pfizer-vaksinen.

– Takket være sterke og pålitelige partnere som Pfizer og Biontech tar vaksinasjonsfarten i EU seg opp. Jeg er trygg på at vi vil ha nok doser til å vaksinere 70 prosent av alle voksne i EU allerede i juli, skriver EU-toppen på Twitter.