Putin etterlyser mer samarbeid mot klimaendringene

Russlands president Vladimir Putin sa til klimatoppmøtet at Russland ønsker mer samarbeid i arbeidet med å få ned klimagassutslippene, men tallfestet ikke noe nytt og konkret mål.
Russlands president Vladimir Putin sa til klimatoppmøtet at Russland ønsker mer samarbeid i arbeidet med å få ned klimagassutslippene, men tallfestet ikke noe nytt og konkret mål. Foto: Alexei Druzhinin / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin etterlyser mer samarbeid i arbeidet med å få ned klimagassutslippene, men tallfestet ikke noe nytt og konkret utslippsmål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Russland nærmer seg å oppfylle sine internasjonale forpliktelser på dette området, sa Putin i sin åpningstale til klimatoppmøtet der USAs president Joe Biden er vertskap.

Han la til at Russland, som er verdens fjerde største utslippsland, jobber med «betydelige begrensninger» i utslippene av klimagassene innen 2050, uten å tallfeste noe konkret mål. Han avsluttet med å oppfordre til «bredt og internasjonalt samarbeid i utregningen og overvåkingen av volumet av alle typer skadelige utslipp i atmosfæren».

Tidligere denne uka sa Putin at Russland vil sette et utslippsmål som er «lavere enn i EU». I mars i fjor offentliggjorde regjeringen et utkast til en langsiktig strategi for kutt i utslippene av klimagasser fram mot 2050.

Der ble det skissert et utslippskutt på 33 prosent sammenlignet med 1990-nivået.