Monitorgruppe: Over 1.000 pågrepet under demonstrasjoner i Russland

En russisk politibetjent filmer folk i forkant av demonstrasjoner til støtte for opposisjonsleder Aleksej Navalnyj i byen Khabarovsk onsdag. Nesten 200 skal være pågrepet, og det er ventet større demonstrasjoner i Moskva og St. Petersburg utover ettermiddagen.
En russisk politibetjent filmer folk i forkant av demonstrasjoner til støtte for opposisjonsleder Aleksej Navalnyj i byen Khabarovsk onsdag. Nesten 200 skal være pågrepet, og det er ventet større demonstrasjoner i Moskva og St. Petersburg utover ettermiddagen. Foto: Igor Volkov / AP

Over 1.000 er pågrepet i demonstrasjoner til støtte for den sultestreikende opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj i Russland onsdag, ifølge en monitorgruppe.

Demonstrantene ber om at Navalnyj, som har sultestreiket i tre uker, blir løslatt. OVD Info, som fører oversikt over pågripelser under opposisjonelle demonstrasjoner, skriver på sine nettsider at 1.004 er pågrepet.

Det var planlagt demonstrasjoner i Moskva og St. Petersburg på ettermiddagen, etter at folk hadde samlet seg for å vise motstand i Øst-Russland, Sibir og Uralfjellene tidligere på dagen.

Navalnyj-medarbeidere har lagt ut videoer av demonstranter som samler seg i bykjerner og roper slagord som «Putin er en morder» og «ned med tsaren!". De hevder russiske myndigheter har fengslet Navalnyj av politiske årsaker.

Personvernpolicy