Danmark gjenåpner, men ikke uten kontroverser

Nyhavn i København sentrum. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Nyhavn i København sentrum. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Fra i dag kan danskene spise både innendørs og utendørs på restauranter – med noen få, men omdiskuterte, begrensninger.

Før du kan sette deg ned ved et restaurantbord innendørs, må du nemlig ha bestilt bord minst en halvtime i forveien. Det kravet mener aktører i serveringsbransjen og enkelte politiske partier er galskap, men handels- og industriminister Simon Kollerup forsvarer det:

– Du kan sammenligne det med en vei. Noen ganger er det en fartsdemper som skal hindre deg i å kjøre for fort. Reglen om å bestille bord i forkant er en «fartsdemper» som vi må ha i 14 dager før vi forhåpentligvis kan åpne helt, sier han til Danmarks Radio.

Et annet krav til innendørsgjestene er at de har blitt vaksinert, eller kan framvise en negativ coronatest som er tatt de siste 72 timene.

Personvernpolicy