Italia starter gjenåpningen 26. april

Regjeringen vil starte med å åpne opp for utendørs aktiviteter. For eksempel kan restauranter i områder med moderat smittenivå gjenåpne for utendørs servering, som her i Roma. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB
Regjeringen vil starte med å åpne opp for utendørs aktiviteter. For eksempel kan restauranter i områder med moderat smittenivå gjenåpne for utendørs servering, som her i Roma. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italia vil begynne å lempe på koronatiltakene 26. april, fire dager tidligere enn planlagt, opplyser statsminister Mario Draghi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med dagens beslutning har regjeringen med vilje tatt en risiko basert på bedrede data, sier Draghi og legger til at coronautbruddet i Italia fortsatt er alvorlig.

Regjeringen vil starte med å åpne opp for utendørs aktiviteter. For eksempel kan restauranter i områder med moderat smittenivå gjenåpne for utendørs servering. Men portforbudet består, og i områder med høyt smittenivå, endres ikke tiltakene.

Smittetallene er falt jevnt i Italia, men de er fortsatt høye. Torsdag registrerte myndighetene 17.000 nye coronatilfeller blant landets 60 millioner innbyggere. Samme døgn ble det rapportert om 380 koronadødsfall.