Iran kjøper 60 millioner doser russisk Sputnik-vaksine

Iran har inngått avtale med Russland om å kjøpe 60 millioner doser av koronavaksinen Sputnik V. Illustrasjonsfoto: Darko Vojinovic / AP / NTB
Iran har inngått avtale med Russland om å kjøpe 60 millioner doser av koronavaksinen Sputnik V. Illustrasjonsfoto: Darko Vojinovic / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran har sluttført forhandlingene med Russland om kjøp av 60 millioner doser av Sputnik-vaksinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Irans ambassadør til Russland, Kazem Jalali, som opplyste om den endelige kontrakten torsdag. Nå håper landet, som akkurat har gått inn i en fjerde smittebølge, at de har sikret seg vaksiner til 30 millioner mennesker.

Ifølge Jalali vil Iran motta de bestilte vaksinedosene mot slutten av året.

I kjølvannet av ferien knyttet til persisk nyttår har Iran registrert en kraftig økning i smittetallet. Myndighetene har de siste dagene skjerpet offentlige smitteverneregler og har erklært hovedstaden Teheran og 250 andre byer i landet for røde soner.

Det bor 84 millioner mennesker i Iran. Så langt har landet bare satt om lag 200.000 vaksinedoser. Mandag mottok landet imidlertid 700.000 doser AstraZeneca-vaksiner fra Nederland. Landet jobber også med å utvikle sin egen vaksine.