Kryptoveksleren Coinbase børsnoteres

Coinbase ble tirsdag børsnotert. Appen, der brukere kan kjøpe og selge kryptovaluta, er det første krypto-baserte selskapet til å bli børsnotert i USA og det største selskapet til å gjøre inntog på markedet siden Uber i 2019. Foto: Richard Drew / AP / NTB
Coinbase ble tirsdag børsnotert. Appen, der brukere kan kjøpe og selge kryptovaluta, er det første krypto-baserte selskapet til å bli børsnotert i USA og det største selskapet til å gjøre inntog på markedet siden Uber i 2019. Foto: Richard Drew / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coinbases referansepris er satt til 250 dollar per aksje da selskapet før selskapet børsnoteres i New York. Selskapet er USAs største digitale valutabørs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Coinbase er det første selskapet som kun baserer seg på kryptovaluta til å bli børsnotert i USA. Ifølge CNBC skjer det onsdag, på Nasdaq-børsen.

Aksjeprisen tilsvarer 2.125 kroner, og det betyr at selskapet verdsettes til 65,3 milliarder dollar – drøyt 555 milliarder kroner. Selskapet blir dermed det største til å gjøre inntog på det amerikanske børsmarkedet siden Uber i 2019.

Selskapet gjør en såkalt direktenotering, som betyr at de ikke skal utstede flere nye aksjer for å hente inn kapital. Nåværende aksjeeiere – grunnleggere, ansatte og tidlige investorer – får imidlertid muligheten til å selge sine aksjer på markedet.

Tidligere har blant andre Spotify, Slack, Palantir og Roblox gjort det samme. Nesten 115 millioner aksjer vil bli tilgjengelige for kjøp.

Coinbase-noteringen har vært sett fram til som en av årets største hendelser på børsen i New York, der entusiasmen for kryptovalutaen bitcoin er stor, tross spørsmål rundt markedets bærekraft.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Plattformen gir brukerne muligheten til å kjøpe og selge rundt 50 kryptovalutaer. Selskapet, som ble grunnlagt i 2012, sier at de nå har 56 millioner brukere, og litt mer enn 6 millioner av disse gjør transaksjoner hver måned.

Bitcoin, den mest kjente av kryptovalutaene, har steget kraftig i verdi det siste året. Som følge av det anslår selskapet at omsetningen nesten har tidoblet seg, mens overskuddet har 25-doblet seg.