Stoltenberg alvorlig bekymret for russisk oppbygging ved Ukrainas grense

Nato-sjef Jens Stoltenberg er bekymret for Russlands militære aktivitet i og rundt Ukraina og gjentar at forsvarsalliansen støtter opp om Ukrainas suverenitet.
Nato-sjef Jens Stoltenberg er bekymret for Russlands militære aktivitet i og rundt Ukraina og gjentar at forsvarsalliansen støtter opp om Ukrainas suverenitet. Foto: Olivier Hoslet / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nato-sjef Jens Stoltenberg møtte Ukrainas utenriksminister tirsdag og uttrykte sin bekymring for Russlands styrkeoppbygging langs grensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er alvorlig bekymret for utviklingen og følger nøye med. Russland har sendt tusenvis av kampklare soldater til grensen. Dette er den største forflytningen siden den ulovlige annekteringen av Krim i 2014, sier Stoltenberg på et felles pressemøte med Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba.

– Russlands oppbygging kan ikke rettferdiggjøres og må opphøre. Russland på stanse sine provokasjoner og trappe ned umiddelbart, sier Stoltenberg.

Han gjentok at Nato støtter opp om Ukrainas suverenitet og territorielle integritet, og han kondolerte Kuleba for tapet av soldater som er drept i landet de siste dagene.

Kuleba takket for «dette tydelige budskapet om støtte».