Britisk vaksinemål er nådd

Den britiske regjeringen har nådd målet om å tilby første dose koronavaksine til alle som er over 50 år, i risikogrupper eller i helse- og sosialtjenesten innen 15. april. Her er det den walisiske pleiearbeideren Elle Taylor som blir vaksinert i Camarthen i Wales. Foto: Jacob King / Pool via AP / NTB
Den britiske regjeringen har nådd målet om å tilby første dose koronavaksine til alle som er over 50 år, i risikogrupper eller i helse- og sosialtjenesten innen 15. april. Her er det den walisiske pleiearbeideren Elle Taylor som blir vaksinert i Camarthen i Wales. Foto: Jacob King / Pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet om å tilby alle briter som er eldre enn 50 år, i risikogrupper eller i helse- og sosialtjenesten første vaksinedose innen 15. april, er nådd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har nå nådd nok en svært viktig milepæl i vaksineprogrammet vårt, ved å tilby doser til alle i de ni mest utsatte gruppene, sier statsminister Boris Johnson i en uttalelse.

Etter å ha vært hardt rammet av koronapandemien, tok Storbritannia et stort steg mot gjenåpning mandag. Da fikk butikker, frisører, treningssentre, biblioteker og uteserveringer i England igjen åpne dørene.

Britiske helsemyndigheter har registrert mer enn 4,3 millioner smittetilfeller og 127.000 dødsfall siden pandemien nådde landet.