Gjerningsmann døde i skuddveksling på skole i Tennessee

Politiet i Knoxville bekrefter at flere ble skutt på Austin-East Magnet High School mandag, men omfanget og omstendighetene er ikke kjent. Foto: AP / NTB
Politiet i Knoxville bekrefter at flere ble skutt på Austin-East Magnet High School mandag, men omfanget og omstendighetene er ikke kjent. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerningsmannen er død og en politibetjent såret etter en skyteepisode på en skole i Knoxville i Tennessee. Gjerningsmannen var elev ved skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet rykket ut til meldinger om at en mann bar våpen på skolen og fant ham forskanset inne på et toalett på ved Austin-East Magnet High School i Knoxville mandag, opplyste etterforskningsmyndigheter på en pressekonferanse.

Mannen åpnet så ild da politiet beordret ham til å komme ut, og politiet skjøt tilbake. Eleven døde på skolen, og en politibetjent ble såret og tatt med til sykehus for operasjon, het det videre.

Knoxville-ordfører Indya Kincannon sier til WATE-TV at hun har snakket med den sårede politimannen, som er bevisst og ved godt mot.

I en Twitter-melding ba politiet først folk om å holde seg borte fra området. Sheriffen i Knoxville, Tom Spangler, opplyste imidlertid kort tid etter faren var over og at det ikke lenger forelå noen aktiv trussel.

En talsmann for skolemyndighetene i Knoxville, Bob Thomas , opplyste at skolen var sikret og at elever som ikke var involvert i hendelsen, var sendt hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skolen ligger om lag 29 mil øst for delstatshovedstaden Nashville.

Flere elever skutt tidligere

Tre elever ved Austin-East Magnet har blitt skutt og drept i hendelser utenfor skolens område i løpet av tre uker i år, ifølge politiet. To av dem var bare 15 år gamle, mens den tredje var 16.

Delstatsrepresentant Sam McKenzie, som representerer distriktet og gikk på skolen, sier i en uttalelse at han ikke har ord for hvor opprørt han er.

– Dette er den fjerde unødvendige skyteepisoden som rammer samfunnet rundt Austin-East i år, og vi er nødt til å gjøre alt for å hindre at disse tragediene fortsetter å skje, sier han i en uttalelse.

Ny våpenlov

Tennessees republikanske guvernør Bill Lee undertegnet senest i forrige uke en ny lov som åpner for at voksne over 21 år i delstaten fritt kan bære skytevåpen, også skjult, uten først å måtte gjennomgå en bakgrunnssjekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet er motstandere av lovendringen, som trer i kraft 1. juli, og argumenterer med at de eksisterende reglene har vært viktige for å kunne fastslå hvem som kan og bør få anledning til å bære våpen.

Hittil i år er det registrert 5.220 drap med skytevåpen i USA, inkludert 142 masseskytinger der flere enn fire er drept eller såret, viser en oversikt fra Gun Violence Archive.