Prinsene William og Harry med hyllest til bestefaren

Prins Harry (t.v.) og prins William (t.h.) hyller bestefaren prins Philip (i midten), som døde i forrige uke. Her er de sammen på en rugbykamp i 2015. Foto: AP / NTB
Prins Harry (t.v.) og prins William (t.h.) hyller bestefaren prins Philip (i midten), som døde i forrige uke. Her er de sammen på en rugbykamp i 2015. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to britiske prinsene William og Harry hyller i hver sin kunngjøring bestefaren, prins Phillip, som døde i forrige uke, 99 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

William, som er nummer to i rekkefølgen til den britiske tronen, etter sin far prins Charles, omtaler bestefaren som «en ekstraordinær mann og del av en ekstraordinær generasjon».

– Jeg vil savne bestefaren min, men jeg vet at han ville ha ønsket at vi fortsatte å gjøre jobben vår, skriver prins William, som samtidig lover å tjene dronning Elizabeth.

Prins Harry, som i fjor trakk seg fra sine kongelige plikter og flyttet til California sammen med sin kone, hertuginne Meghan, hyller også bestefaren.

– For meg, som for alle dere andre som har mistet en kjær eller en besteforelder det siste året, var han bestefar: Han var grillmester, legendarisk morsom og frekk til det siste, skriver han.