Tysk redningsskip får legge fra kai i Italia etter halvt år

Migranter og flyktninger fra flere land, spesielt i Afrika, har reist på ofte farlige reiser til sjøs med dårlige overfylte båter. Redningsskip har måttet redde flere slike båter. Tross koronaåret 2020, og en nedgang i antall migranter til Europa, fortsetter folk å dra ut på de farlige reisene. Her fra en overfylt båt som venter på redning i mars 2021.
Migranter og flyktninger fra flere land, spesielt i Afrika, har reist på ofte farlige reiser til sjøs med dårlige overfylte båter. Redningsskip har måttet redde flere slike båter. Tross koronaåret 2020, og en nedgang i antall migranter til Europa, fortsetter folk å dra ut på de farlige reisene. Her fra en overfylt båt som venter på redning i mars 2021. Foto: Bruno Thevenin / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tyske migrant-redningsskipet Alan Kurdi får lov å legge fra kai i Italia etter å ha blitt nektet det i et halvt år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En domstol på øya Sardinia kom denne helgen fram til at skipet ikke lenger kan holdes igjen av italienske myndigheter. Det får nå lov til å seile til Spania for vedlikehold.

Den italienske kystvakten stoppet skipet ved Sardinia i oktober etter flere oppdrag som reddet båtmigranter.

Organisasjonen Sea Eye, som eier skipet, sier at det ble hindret av italienske myndigheter som en del av deres strategi for å hindre sivil redning av migranter til sjøs i Middelhavet.