Tyskere demonstrerer for strengere koronatiltak

Angela Merkel, har sammen med Bayerns delstatsminister Markus Söder, vil ha en kort, men konsekvent nedstengning for å få bukt med koronaviruset.
Foto: Michael Sohn / AP / NTB
Angela Merkel, har sammen med Bayerns delstatsminister Markus Söder, vil ha en kort, men konsekvent nedstengning for å få bukt med koronaviruset. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av mennesker demonstrerte lørdag i byer over hele Tyskland for strengere tiltak mot koronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Bremen og i Hannover samlet over 200 mennesker seg, mens 50 deltok i Göttingen, flere titall i Berlin og 70 i Düsseldorf, ifølge politiet.

Arrangørene i den såkalte Zero Covid-bevegelsen sa at det var demonstrasjoner i rundt 30 byer i Tyskland og Østerrike, og at flere tusen deltok.

Zero Covid krever en tre uker lang betalt pause fra arbeidet og kalte kontorer og andre arbeidsplasser smittesentre. Næringsliv som bare vil ha økt profitt, bør ikke stå i veien for folks helse, sier de.

I Potsdam krevde demonstranter bedre sikkerhet i skoler og barnehager og utelukkende digitalundervisning i skolene.

Sonja Radde, en av arrangørene, sa til TV-kanalen RBB at de vil ha en begrenset, men konsekvent nedstengning for å bremse smitten slik at man kan oppheve tiltakene raskere. Samtidig ble en bilkolonne med motstandere av koronatiltakene i Hamburg angrepet av 300 motdemonstranter med egg og tomater.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Meningsmålinger viser at et stort flertall av tyskerne støtter myndighetenes tiltak mot koronaviruset, som hittil har krevd 80.000 tyske liv, og mange vil ha strengere tiltak.

Statsminister Angela Merkel mener det hadde vært best med en kraftig nedstengning over en kortere periode, parallelt med en opptrapping av vaksineringen, for å kvele pandemien.