Vaksinemangel i India – rekordhøyt smittetall

En kvinne har nettopp fått sin andre vaksinedose, men nå stenger vaksinasjonssentre i India fordi de mangler vaksiner.
En kvinne har nettopp fått sin andre vaksinedose, men nå stenger vaksinasjonssentre i India fordi de mangler vaksiner. Foto: Rajanish Kakade / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

India har for få vaksiner og må innføre strengere restriksjoner for å bremse smitten, som er rekordhøy. I storbyen Mumbai må folk holde seg inne hele helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Indiske helsemyndigheter oppga lørdag at det er registrert 145.384 nye coronatilfeller i løpet av det siste døgnet. Ikke siden starten på pandemien i fjor har døgntallet vært så høyt.

Smittespredningen er verst i delstaten Maharashtra, der storbyen Mumbai ligger, og nå strammer myndighetene inn slik at spisesteder må stenge og folk ikke får møtes mer enn fem av gangen.

Etter en svært upopulær nedstenging for ett år siden forsøker sentrale myndigheter å unngå en ny nasjonal nedstenging, men i flere regioner ser lokale myndigheter ingen annen utvei.

Smittetallene har eksplodert, og det er mangel både på vaksiner, legemidler og sykehussenger.

Landets innbyggere har lagt bak seg en periode der de kunne senke skuldrene og fikk lov til å delta på store religiøse festivaler, politiske møter og ikke minst cricketkamper, men det har kostet dyrt i form av økt smitte. Denne uken er det registrert om lag en million nye smittetilfeller i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Mumbai vil folk måtte holde seg hjemme alle helgene i april såframt de ikke må ut for å handle mat og medisiner eller skal på en nødvendig reise.

India ligger på tredjeplass i verden etter USA og Brasil når det gjelder antall registrerte smittetilfeller. 13,2 millioner mennesker har fått påvist coronaviruset, opplyser helsedepartementet.