Brasil øyner nye kornrekorder

Totalt har brasilianske bønder det siste året økt området med dyrket mark med 68,5 millioner hektar, en økning på 3,9 prosent. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
Totalt har brasilianske bønder det siste året økt området med dyrket mark med 68,5 millioner hektar, en økning på 3,9 prosent. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den søramerikanske landbruksgiganten Brasil er i ferd med å høste rekordstore mengder soya, mais og andre kornsorter. Samtidig har prisene skutt i været.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterspørselen fra land som Kina har økt eksplosivt. Prisene har også økt kraftig, blant annet som følge av pandemien. Etter en tørr start på sesongen har været i det siste vært ideelt for rekordavlingene.

– Kornproduksjonen i Brasil fortsetter i rekordfarten vi har sett i høstingssesongen 2020-21, med en vekst på 16,8 millioner tonn eller 6,5 prosent fra forrige innhøsting, opplyser jordbruksetaten Conab.

Totalt har brasilianske bønder det siste året økt området med dyrket mark med 68,5 millioner hektar, en økning på 3,9 prosent.

Soyaavlingen er høyere enn noen gang og ligger an til å bli 135,5 millioner tonn, mens det også settes maisrekord med en avling på 109 millioner tonn.