Italiensk politi slo til mot «bensin-mafia»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Italia har pågrepet over 50 personer som skal være knyttet til kriminelle grupper som har operert i markedet for bensin og diesel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til pågripelsene torsdag har politiet beslaglagt verdier for nesten 1 milliard euro. Over tusen politifolk deltok i operasjonen.

De kriminelle gruppene skal være tilknyttet de store mafia-organisasjonene Camorra og 'Ndrangheta. Etterforskerne mener de har deltatt i ulike former for kriminalitet og svindel med petroleumsprodukter.

Ved å feilmerke importert drivstoff skal skatter og avgifter ha blitt unngått. Store pengesummer skal ha blitt hvitvasket med fiktive betalinger for ikke-eksisterende leveranser.

Én gruppe tilknyttet 'Ndrangheta har angivelig stått bak skattesvindel som involverte tolv selskaper, fem drivstofflagre og 37 bensinstasjoner.

– Det er en rekke mafia-organisasjoner som har blitt en strukturell del av dette markedet, sier statsadvokat Giovanni Melillo i Napoli til nyhetsbyrået Ansa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningen av drivstoff-kriminaliteten har pågått siden 2015. Påtalemyndigheten i Roma, Napoli og regionen Calabria i Sør-Italia har deltatt i arbeidet.

Blant dem som ble pågrepet torsdag, er en tidligere sanger som arvet en oljevirksomhet av sin avdøde ektemann. Hun ble også stanset av politiet i 2019, på vei til filmfestivalen i Cannes med 300.000 euro i kontanter i en Rolls-Royce.