Tyskland vurderer å kjøpe Sputnik V-vaksinen

Glass med Sputnik V-vaksinen, som er tatt i bruk i blant annet Ungarn. Tyskland vil innlede samtaler med Russland om mulig kjøp av vaksinedoser, om den blir godkjent av EUs legemiddeltilsyn EMA. Foto: Tibor Rosta / MTI via AP / NTB
Glass med Sputnik V-vaksinen, som er tatt i bruk i blant annet Ungarn. Tyskland vil innlede samtaler med Russland om mulig kjøp av vaksinedoser, om den blir godkjent av EUs legemiddeltilsyn EMA. Foto: Tibor Rosta / MTI via AP / NTB Foto: NTB

Tysklands regjering planlegger samtaler med Moskva om kjøp av den russiskproduserte coronavaksinen Sputnik V, om den blir godkjent av EUs legemiddeltilsyn EMA.

– EU-kommisjonen sa i går at den ikke vil tegne kontrakter, slik den gjør med andre produsenter, som for eksempel Biontech. Så på Tysklands vegne fortalte jeg møtet mellom EUs helseministre at vi vil holde bilaterale samtaler med Russland, sa Tysklands helseminister Jens Spahn til kringkasteren WDR torsdag.

Delstaten Bayern har allerede tegnet avtale om kjøp av Sputnik V om den blir godkjent. Ifølge delstatsminister Markus Söder er Bayern sikret 2,5 millioner ekstra doser gjennom avtalen.

Den russiske vaksinen er til løpende vurdering hos EMA.

Personvernpolicy