Ingen nedstengning i Brasil

Brasils president Jair Bolsonaro vil ikke innføre noen nasjonal nedstengning i Brasil, tross oppfordringer fra helsepersonell og politiske motstandere. Landets helsemyndigheter registrerte tirsdag det høyeste antallet coronadødsfall på samme døgn siden pandemien brøt ut
Brasils president Jair Bolsonaro vil ikke innføre noen nasjonal nedstengning i Brasil, tross oppfordringer fra helsepersonell og politiske motstandere. Landets helsemyndigheter registrerte tirsdag det høyeste antallet coronadødsfall på samme døgn siden pandemien brøt ut Foto: Eraldo Peres / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Jair Bolsonaro sier det ikke blir noen nasjonal nedstengning, selv om Brasil denne uka registrerte det høyeste døgntallet for dødsfall i pandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasilianske helsemyndigheter registrerte 4.195 nye coronadødsfall tirsdag, det høyeste siden pandemien brøt ut. Det har ført til krav fra både helsepersonell og politiske motstandere om å innføre strengere smitteverntiltak.

– Vi kan ikke akseptere denne politikken med å bli hjemme og stenge ned alt. Det blir ingen nasjonal nedstengning, sa Bolsonaro i en tale i byen Chapecó i Santa Catarina delstat.

Presidenten forsvarte også bruken av andre behandlingsmetoder, blant dem malariamedisinen hydroksyklorokin. Det er ikke funnet bevis for at legemiddelet er effektivt mot covid-19.

– Det er ikke nok vaksiner i verden i dag. Vi er nødt til å finne alternativer, sa Bolsonaro.

I et åpent brev i avisa O Globo tirsdag, tar en forening for brasilianske helsearbeidere, som har knappe 20.000 medlemmer, til orde for at det må innføres en tre uker lang nasjonal nedstengning.

– Den alvorlige epidemiologiske situasjonen, som fører til at helsevesenet kollapser i flere stater, krever umiddelbar innføring av strenge smitteverntiltak, heter det i brevet.

Intensivavdelinger i de fleste av landets delstater er minst 90 prosent fylt opp, men tallene har vært ganske stabile siden forrige uke.