Helsekommissær: EU må tale med én stemme i AstraZeneca-saken

EUs helsekommissær Stella Kyriakides sier en samordnet innsats i hele EU er det som må til for å øke folks tillit til koronavaksinene. Foto: Stephanie Lecocq / pool via AP / NTB
EUs helsekommissær Stella Kyriakides sier en samordnet innsats i hele EU er det som må til for å øke folks tillit til koronavaksinene. Foto: Stephanie Lecocq / pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs helsekommissær Stella Kyriakides sier unionen må være samstemt når det gjelder bruken av AstraZeneca-vaksinen for å øke folks tillit til koronavaksinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Erfaringen med AstraZeneca viser at vårt farmasøytiske kontrollsystem fungerer, men det er viktig med en koordinert innsats i hele EU, skriver Kyriakides på Twitter.

Onsdag bekreftet EUs legemiddelverk EMA at det er en mulig forbindelse mellom AstraZenecas vaksine og sjeldne blodpropper.

Blodpropper og et lavt antall blodplater bør dermed føres opp som en svært sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen, mener EMA, som likevel anbefaler fortsatt bruk.

Italia og Spania bestemte seg onsdag for å gi vaksinen kun til personer over 60 år, mens Belgia har satt grensen på 55 år. Fra før har Frankrike og Tyskland begrenset bruken til folk over henholdsvis 55 og 60 år.

– Vi må tale med én stemme i hele EU for å øke folks tillit til vaksinasjonene, tvitret hun i forkant av et møte mellom EUs helseministre.