Samsung forventer rekordresultat i første kvartal

Det er salget av smarttelefoner og lanseringen av Galaxy S21-serien som bidrar til Samsungs forventede resultatvekst i første del av 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det er salget av smarttelefoner og lanseringen av Galaxy S21-serien som bidrar til Samsungs forventede resultatvekst i første del av 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung varsler 44 prosent økning i driftsresultatet for første kvartal etter økt salg av smarttelefoner og lanseringen av Galaxy S21-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sørkoreanske teknologigiganten regner med at driftsresultatet blir på 9,3 billioner won for perioden januar til mai. Det tilsvarer om lag 70 milliarder norske kroner. I samme periode i fjor var resultatet på 6,45 billioner won.

Analytikere peker på at selskapet særlig fikk et løft med lanseringen av Galaxy S21-serien i januar, mer enn en måned tidligere enn Samsung pleier.

Samsung Electronics er det største datterselskapet i det gigantiske Samsung-konsernet, som igjen er det største familieide konsernet i Sør-Korea, som er verdens tolvte største økonomi.

Omsetningen i Samsung tilsvarer en femdel av Sør-Koreas bruttonasjonalprodukt