Samsung forventer rekordresultat i første kvartal

Det er salget av smarttelefoner og lanseringen av Galaxy S21-serien som bidrar til Samsungs forventede resultatvekst i første del av 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det er salget av smarttelefoner og lanseringen av Galaxy S21-serien som bidrar til Samsungs forventede resultatvekst i første del av 2020. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB

Samsung varsler 44 prosent økning i driftsresultatet for første kvartal etter økt salg av smarttelefoner og lanseringen av Galaxy S21-serien.

Den sørkoreanske teknologigiganten regner med at driftsresultatet blir på 9,3 billioner won for perioden januar til mai. Det tilsvarer om lag 70 milliarder norske kroner. I samme periode i fjor var resultatet på 6,45 billioner won.

Analytikere peker på at selskapet særlig fikk et løft med lanseringen av Galaxy S21-serien i januar, mer enn en måned tidligere enn Samsung pleier.

Samsung Electronics er det største datterselskapet i det gigantiske Samsung-konsernet, som igjen er det største familieide konsernet i Sør-Korea, som er verdens tolvte største økonomi.

Omsetningen i Samsung tilsvarer en femdel av Sør-Koreas bruttonasjonalprodukt

Personvernpolicy