Kilder: Palestinas president til Tyskland for helsesjekk

85 år gamle Mahmoud Abbas har styrt på overtid siden perioden hans utløp i 2009. I juli skal det holdes valg på ny president i Palestina.
85 år gamle Mahmoud Abbas har styrt på overtid siden perioden hans utløp i 2009. I juli skal det holdes valg på ny president i Palestina. Foto: Majdi Mohammed / AP

Palestinas president Mahmoud Abbas (85) er på vei til Tyskland der han skal til helsesjekk og møte statsminister Angela Merkel, ifølge kilder i Ramallah.

Reisen er ikke kunngjort på forhånd, og presidentens kontor har ikke gitt noen detaljer. Helseundersøkelsen er rutinemessig, opplyser imidlertid ikke-navngitte palestinske tjenestemenn til internasjonale nyhetsbyråer.

Han fløy søndag i helikopter til Jordan fra presidentboligen i Ramallah på den okkuperte Vestbredden, ifølge AFPs kilde. Derfra skal han videre til Tyskland, med planlagt hjemreise torsdag.

Storrøykeren Abbas har tidligere hatt hjerteproblemer og fått behandling i utlandet. Han har deltatt på flere offentlige arrangementer de siste dagene, og det er ingen tegn på at han er syk.

Personvernpolicy