Kilder: Palestinas president til Tyskland for helsesjekk

85 år gamle Mahmoud Abbas har styrt på overtid siden perioden hans utløp i 2009. I juli skal det holdes valg på ny president i Palestina.
85 år gamle Mahmoud Abbas har styrt på overtid siden perioden hans utløp i 2009. I juli skal det holdes valg på ny president i Palestina. Foto: Majdi Mohammed / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Palestinas president Mahmoud Abbas (85) er på vei til Tyskland der han skal til helsesjekk og møte statsminister Angela Merkel, ifølge kilder i Ramallah.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reisen er ikke kunngjort på forhånd, og presidentens kontor har ikke gitt noen detaljer. Helseundersøkelsen er rutinemessig, opplyser imidlertid ikke-navngitte palestinske tjenestemenn til internasjonale nyhetsbyråer.

Han fløy søndag i helikopter til Jordan fra presidentboligen i Ramallah på den okkuperte Vestbredden, ifølge AFPs kilde. Derfra skal han videre til Tyskland, med planlagt hjemreise torsdag.

Storrøykeren Abbas har tidligere hatt hjerteproblemer og fått behandling i utlandet. Han har deltatt på flere offentlige arrangementer de siste dagene, og det er ingen tegn på at han er syk.