Engelskmenn får to gratis koronatester i uken

I England skal innbyggere testes for covid-19 to ganger i uken ved hjelp av hurtigtester. Her fra et forsøk med ukentlig testing av befolkningen i Liverpool i november i fjor. Arkivfoto: Jon Super / AP / NTB
I England skal innbyggere testes for covid-19 to ganger i uken ved hjelp av hurtigtester. Her fra et forsøk med ukentlig testing av befolkningen i Liverpool i november i fjor. Arkivfoto: Jon Super / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innbyggere i England skal testes for covid-19 to ganger i uken uten kostnad, og hurtigtestene tilbys ved lokale testsentre, skoler og arbeidsplasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer testing trengs for å ikke ødelegge for framskrittet som er gjort i vaksinearbeidet mens restriksjonene i landet gradvis lempes på, sier statsminister Boris Johnson.

– Det er derfor vi nå lanserer gratis hurtigtester til alle i hele England. Det hjelper oss i å stoppe utbrudd, slik at vi kan omgås menneskene vi er glade og gjøre ting vi liker, sier Johnson.

Fram til nå har fritt tilgjengelige hurtigtester vært reservert for sårbare grupper.

Selskaper med mer enn ti ansatte kan be om hurtigtester for sine ansatte, og regelmessig testing skal også fortsette på skolene.

Folk kan også teste seg ved sin lokale teststasjon eller bestille testene hjem.