Russland åpner grensen for tyskere igjen

Russland åpner for innreise fra Tyskland, Venezuela, Syria, Tadsjikistan, Usbekistan og Sri Lanka. Her fra flyplassen i Frankfurt i Tyskland forrige uke. Foto: Michael Probst / AP / NTB
Russland åpner for innreise fra Tyskland, Venezuela, Syria, Tadsjikistan, Usbekistan og Sri Lanka. Her fra flyplassen i Frankfurt i Tyskland forrige uke. Foto: Michael Probst / AP / NTB Foto: NTB

Etter en pause på om lagt ett år, får tyskere med gyldig visa igjen lov å reise inn i Russland med fly, ifølge den russiske regjeringen.

De nye russiske innreisereglene gjelder også for utlendinger som har permanent opphold i Tyskland, opplyser det tysk-russiske handelskammeret.

I tillegg til Tyskland, gjelder endringene i innreisereglene også for Venezuela, Syria, Tadsjikistan, Usbekistan og Sri Lanka. Det er likevel ikke klart om det blir utstedt russiske turistvisum til tyskere nå.

For omtrent ett år siden ble visumprosessen i stor grad satt på pause på grunn av koronapandemien, og flytrafikken mellom landene ble stanset.

Russland åpnet for ordinær flytrafikk til Tyskland på torsdag, og endringene i innreisereglene er en del av denne prosessen.

Personvernpolicy