Strengere koronarestriksjoner i Frankrike

Strengere koronaregler har trådt i kraft i Paris og resten av Frankrike. Det innføres blant annet flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder. Foto: Thibault Camus / AP / NTB
Strengere koronaregler har trådt i kraft i Paris og resten av Frankrike. Det innføres blant annet flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder. Foto: Thibault Camus / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike våkner søndag opp til nye innskjerpelser i koronareglene. En innsatsgruppe på 6.600 personer skal sørge for at reglene følges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye reglene trådte formelt i kraft klokken 19 lørdag kveld, på samme tid som portforbudet. Dermed blir de i praksis først gjeldende fra portforbudet heves søndag morgen klokka 6.

I hovedstadsområdet skal en innsatsgruppe på 6.600 personer kontrollere at reglene følges, opplyser politiet i Paris.

Det er allerede innført strengere restriksjoner i flere områder i Frankrike, inkludert i Paris-området, og disse blir nå utvidet til hele landet.

Det nye er at politiet i Paris har forbudt gatesalg av alkohol fra restauranter og barer. I tillegg innføres det reiserestriksjoner igjen. Det betyr at folk kun kan mosjonere eller bevege seg opp til ti kilometer hjemmefra og må ha en gyldig grunn til å reise ut av sitt område.

Det innføres også flere kontroller for å sikre at ikke mer enn seks personer samles på offentlige steder.

Frankrikes president Emmanuel Macron snakket til nasjonen i en TV-sendt tale onsdag kveld, der tiltakene ble presentert.

Bakgrunnen er en negativ utvikling i smittetall og antall innlagte på intensivavdelinger. Mer enn 400 personer av 100.000 har blitt koronasmittet i løpet av siste uke.