Maas advarer som borgerkrig i Myanmar

Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier ingen er interessert i borgerkrig, selv ikke dem som ikke vil redde demokratiet i Myanmar. Han ber om fortsatt internasjonalt press for å tvinge militærjuntaen i Myanmar til å snakke med partnerlandene i Organisasjonen for sørøstasiatiske nasjoner (ASEAN). Foto: Kay Nietfeld / pool via AP / NTB
Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier ingen er interessert i borgerkrig, selv ikke dem som ikke vil redde demokratiet i Myanmar. Han ber om fortsatt internasjonalt press for å tvinge militærjuntaen i Myanmar til å snakke med partnerlandene i Organisasjonen for sørøstasiatiske nasjoner (ASEAN). Foto: Kay Nietfeld / pool via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan blir borgerkrig i Myanmar i kjølvannet av militærkuppet i landet, advarer Tysklands utenriksminister Heiko Maas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Militærjuntaen har drevet Myanmar til randen av katastrofe på få uker. Mer enn 500 mennesker er allerede drept og tusenvis flykter, sier Maas i en kommentar publisert i en rekke tyske aviser lørdag.

Maas krever at alle aktører må øke presset på regimet slik at Myanmar til slutt går med på å snakke sammen med partnerlandene i Organisasjonen for sørøstasiatiske nasjoner (ASEAN).

– Ingen i regionen er interessert i en borgerkrig i Myanmar, ikke engang dem som ikke er interessert i å redde demokratiet i landet, sier Maas.

Siden kuppet 1. februar har sikkerhetsstyrker slått hardt ned på masseprotestene i landet. Minst 550 mennesker er drept, inkludert 46 barn, ifølge den lokale menneskerettsgruppen AAPP.

FNs spesialutsending til Myanmar, Christine Schraner Burgener, advarte før helgen mot full borgerkrig og et nært forestående blodbad da hun orienterte Sikkerhetsrådet i FN om utviklingen.