Kenya får milliardbeløp fra IMF

Koronapandemien har rammet kenyansk økonomi og IMF gir derfor landet en økonomisk innsprøyting. Her får en kenyansk helsearbeider i Machakos en dose med AstraZenecas koronavaksine. Foto: Brian Inganga / AP / NTB
Koronapandemien har rammet kenyansk økonomi og IMF gir derfor landet en økonomisk innsprøyting. Her får en kenyansk helsearbeider i Machakos en dose med AstraZenecas koronavaksine. Foto: Brian Inganga / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale pengefondet (IMF) har godkjent en hjelpepakke på nær 20 milliarder kroner til å håndtere landets sårbare økonomiske situasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beløpet på 2,34 milliarder dollar skal spres over 38 måneder, med en umiddelbar utbetaling på 307,5 millioner dollar, i overkant av 2,6 milliarder kroner, som skal være «anvendelig som budsjettstøtte», heter det i en uttalelse fra IMF.

– Kenya var hardt rammet fra starten av koronapandemien, heter det i uttalelsen. IMF understreker Kenyas politiske grep som klarte å snu et lite fall i bruttonasjonalproduktet i fjor, til økonomisk oppgang i år.

Men krisen har forverret finanspolitiske sårbarheter som fantes før koronapandemien, påpeker IMF. Kenyas gjeld er bærekraftig, men det er stor risiko for landet ikke kan klare oppfylle sine forpliktelser til å håndtere den, heter det videre.

– Hjelpen er et sterkt signal om støtte og tillit, sier IMFs nestleder Antoinette Sayeh, som legger til at det vil være risiko involvert ved at pandemiens videre utvikling skaper usikkerhet.