Russland sier de vil ta grep hvis vestlige soldater blir sendt til Ukraina

<p></p><p>Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklaget torsdag Russland for å samle soldater på grensen, og USA lovet å stå ved Ukranias side hvis Russland handler fiendtlig. Arkivfoto av pro-russiske soldater under okkupasjonen av Krim-halvøya i mars 2014.</p>
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklaget torsdag Russland for å samle soldater på grensen, og USA lovet å stå ved Ukranias side hvis Russland handler fiendtlig. Arkivfoto av pro-russiske soldater under okkupasjonen av Krim-halvøya i mars 2014. Foto: Vadim Ghirda / AP

Hvis vestlige soldater blir sendt til Ukraina for å støtte landet, vil Russland ta grep for å sørge for egen sikkerhet, fastholder Kreml.

– Det er ingen tvil om at et slikt scenario ville ledet til økte spenninger ved Russlands grenser. Selvfølgelig vil dette gi behov for ytterligere grep fra Russlands side for å sørge for sikkerheten sin, sier president Vladimir Putins talsperson Dimitrij Peskov til reportere.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklaget torsdag Russland for å samle soldater på grensen, og USA lovet å stå ved Ukranias side hvis Russland handler fiendtlig.

Peskov gikk ikke i detaljer angående hvilke grep Russland eventuelt vil vurdere å ta, og han avviste at landet prøver å true Ukraina.

Personvernpolicy