Bolivia trapper opp vaksinasjonene

En kvinne blir vaksinert med kinesiske Sinopharms koronavaksine i Bolivias hovedstad La Paz tidligere denne måneden. Foto: Juan Karita / AP / NTB
En kvinne blir vaksinert med kinesiske Sinopharms koronavaksine i Bolivias hovedstad La Paz tidligere denne måneden. Foto: Juan Karita / AP / NTB Foto: NTB

Bolivia setter fortgang i vaksinasjonskampanjen i landets grenseområder mot Brasil, av hensyn til en brasiliansk variant av koronaviruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vaksineringen i Bolivia startet for flere uker siden i byer. Planen var å utvide gradvis til å omfatte mer grisgrendte strøk av landet. Men regjeringen har nå i stedet bestemt å prioritere grensebyer.

– Vi kan ikke unngå det faktum at det kan finnes en variant av viruset som sprer seg uten kontroll, så vi må være føre var, sier president Luis Arce.

Bolivianske helsemyndigheter har fulgt tett meldingene om den brasilianske varianten av koronaviruset, men har ikke påvist den på boliviansk jord. Imidlertid har lokale medier i bolivianske grensebyer meldt om en uvanlig økning i smittetilfeller de siste dagene.

De to landene deler en 3.400 kilometer lang grense.

Personvernpolicy