Baby funnet i live i ruiner etter bygningskollaps i Egypt

Redningsmannskaper gikk gjennom ruinene av bygningen lørdag. Søndag fortsatte letearbeidet. Foto: Tarek Wajeh / AP / NTB
Redningsmannskaper gikk gjennom ruinene av bygningen lørdag. Søndag fortsatte letearbeidet. Foto: Tarek Wajeh / AP / NTB Foto: NTB

En seks måneder gammel baby er funnet i live i ruinene av en sammenrast bygning i Kairo i Egypt. Minst 25 personer er døde.

Babyens mor, far og søster er funnet døde. Letingen etter barnets eldre bror pågår, opplyste lete- og redningsmannskaper søndag.

Den seks måneder gamle guttens tilstand er stabil, ifølge myndighetene.

Minst 25 mennesker mistet livet og 75 ble skadd da en ti etasjer høy boligblokk raste sammen i bydelen el-Salam i Kairo lørdag morgen.

Politiet stengte av området etter ulykken og holdt folk unna. Flere av dem lette etter slektninger som bodde i bygningen. Gravemaskiner ble brukt for å lete gjennom bygningsrestene.

Årsaken til bygningskollapsen er ikke kjent, men en gruppe ingeniører har fått i oppgave å undersøke andre bygninger i nabolaget, ifølge lokale myndigheter.

At bygninger raser sammen, er ikke helt uvanlig i Egypt. Dårlig byggekvalitet er et utbredt problem i slumområder, fattige bydeler og på landsbygda.

Personvernpolicy