Baby funnet i live i ruiner etter bygningskollaps i Egypt

Redningsmannskaper gikk gjennom ruinene av bygningen lørdag. Søndag fortsatte letearbeidet. Foto: Tarek Wajeh / AP / NTB
Redningsmannskaper gikk gjennom ruinene av bygningen lørdag. Søndag fortsatte letearbeidet. Foto: Tarek Wajeh / AP / NTB Foto: NTB

En seks måneder gammel baby er funnet i live i ruinene av en sammenrast bygning i Kairo i Egypt. Minst 25 personer er døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Babyens mor, far og søster er funnet døde. Letingen etter barnets eldre bror pågår, opplyste lete- og redningsmannskaper søndag.

Den seks måneder gamle guttens tilstand er stabil, ifølge myndighetene.

Minst 25 mennesker mistet livet og 75 ble skadd da en ti etasjer høy boligblokk raste sammen i bydelen el-Salam i Kairo lørdag morgen.

Politiet stengte av området etter ulykken og holdt folk unna. Flere av dem lette etter slektninger som bodde i bygningen. Gravemaskiner ble brukt for å lete gjennom bygningsrestene.

Årsaken til bygningskollapsen er ikke kjent, men en gruppe ingeniører har fått i oppgave å undersøke andre bygninger i nabolaget, ifølge lokale myndigheter.

At bygninger raser sammen, er ikke helt uvanlig i Egypt. Dårlig byggekvalitet er et utbredt problem i slumområder, fattige bydeler og på landsbygda.

Personvernpolicy