Blinken kaller Kinas sanksjoner grunnløse

USAs utenriksminister Antony Blinken sier Kinas siste sanksjoner vil virke mot sin hensikt og kun føre til mer oppmerksomhet om situasjonen for uigur-muslimene i Kina. Her taler han på Natos utenriksministermøte i Brussel tidligere i uken. Foto: Olivier Hoslet / pool via AP / NTB
USAs utenriksminister Antony Blinken sier Kinas siste sanksjoner vil virke mot sin hensikt og kun føre til mer oppmerksomhet om situasjonen for uigur-muslimene i Kina. Her taler han på Natos utenriksministermøte i Brussel tidligere i uken. Foto: Olivier Hoslet / pool via AP / NTB Foto: NTB

USA advarer Kina om at gjengjeldelsessanksjonene mot to amerikanere er grunnløse og kun fører til mer kritikk av «det pågående folkemordet» i Xinjiang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Beijings forsøk på å skremme og stilne stemmer som tar opp menneskerettigheter og grunnleggende friheter, bidrar bare til mer internasjonal gransking av det pågående folkemordet og forbrytelsene mot menneskeheten i Xinjiang, sier USAs utenriksminister Antony Blinken i en uttalelse.

Kina har innført sanksjoner mot to amerikanere, én canadier og en menneskerettighetsgruppe etter kritikk av Kinas behandling av uigur-muslimene.

Det er Gayle Manchin og Tony Perkins i US Commission on International Religious Freedom og det canadiske parlamentsmedlemmet Michael Chong som rammes av den kinesiske vreden.

I tillegg blir medlemmene av en canadisk parlamentskomité for menneskerettigheter, på samme måte som de tre, nektet adgang til Kina, Hongkong og Macau.

Personvernpolicy