FN og USA fordømmer på det sterkeste drapene i Myanmar

Det er kommet meldinger om over 100 drepte i demonstrasjonene lørdag. Det er høyere enn estimatet fra den så langt dødeligste dagen i Myanmar. Den 14. mars ble mellom 74 og 90 drept. En kvinne sørger over en dem som ble drept i byen Yangon lørdag. Foto: AP / NTB
Det er kommet meldinger om over 100 drepte i demonstrasjonene lørdag. Det er høyere enn estimatet fra den så langt dødeligste dagen i Myanmar. Den 14. mars ble mellom 74 og 90 drept. En kvinne sørger over en dem som ble drept i byen Yangon lørdag. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs generalsekretær António Guterres sier drapene er «uakseptable», og USAs utenriksminister Antony Blinken sier det er et resultat av juntaens «terrorstyre».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange mennesker ble drept i nye sammenstøt i Myanmar lørdag, samme dag som juntaen feiret De væpnede styrkers dag med en stor militærparade.

– Generalsekretæren fordømmer på det sterkeste drapene på sivile, inkludert barn og unge, utført av sikkerhetsstyrkene i Myanmar, heter det i en uttalelse fra Guterres.

Det er kommet meldinger om over 100 drepte i demonstrasjonene lørdag. Det er høyere enn estimatet fra den så langt dødeligste dagen i Myanmar. Den 14. mars ble mellom 74 og 90 drept.

– Militærets fortsatte angrep, som i dag resulterte i det høyeste dødstallet siden demonstrasjonene mot kuppet startet i forrige måned, er uakseptabelt og krever en sterk og samlet internasjonal respons. Det er avgjørende å finne en rask løsning på denne krisen, sier Guterres.

USAs utenriksminister hyller motet til myanmarere som kjemper mot «militærjuntaens terrorstyre».

– Vi er forferdet over blodsutgytelsen som utføres av myanmarske sikkerhetsstyrker, noe som viser at juntaen vil ofre folks liv for å tjene de få, skriver Antony Blinken på Twitter.