Taliban truer på nytt utenlandske styrker

Taliban har reduserte antall angrep mot utenlandske styrker siden fredsavtalen ble inngått, men angrepene i Afghanistan har fortsatt. Eksplosiver festes blant annet til biler som står i kø i Kabul. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB
Taliban har reduserte antall angrep mot utenlandske styrker siden fredsavtalen ble inngått, men angrepene i Afghanistan har fortsatt. Eksplosiver festes blant annet til biler som står i kø i Kabul. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB Foto: NTB

Taliban truer med å gjenoppta angrepene mot utenlandske styrker i Afghanistan, dersom soldatene ikke forlater landet innen 1. mai, opplyser ekstremistgruppen.

Trusselen kom etter at president Joe Biden torsdag reiste tvil om USA kommer til å etterleve avtalen med Taliban, og trekke sine siste 2.500 soldater ut av Afghanistan innen 1. mai.

USAs forrige president Donald Trump inngikk en fredsavtale med Taliban der han lovet å trekke USA helt ut av Afghanistan innen 1. mai. Men er uklart om det vil skje.

Tyskland besluttet torsdag at landets styrker i Afghanistan blir værende fram til 31. januar 2022.

Antallet Taliban-angrep mot utenlandske styrker har gått ned siden fredsavtalen ble inngått, men angrepene mot afghanske soldater og myndighetspersoner har fortsatt. Samtidig er det lite fremdrift i den USA-ledede fredsforhandlingsprosessen mellom afghanske myndighetene og Taliban i Qatar.

Personvernpolicy