Pfizer og Biontech starter vaksinetesting på barn

Pfizer og Biontech har startet vaksinetesting på barn. Bildet er fra an annen anledning der pasienter mottar Pfizer- og Biontech-vaksinen i Spanish Fork i Utah i USA. Illustrasjonsfoto: Rick Bowmer / AP / NTB
Pfizer og Biontech har startet vaksinetesting på barn. Bildet er fra an annen anledning der pasienter mottar Pfizer- og Biontech-vaksinen i Spanish Fork i Utah i USA. Illustrasjonsfoto: Rick Bowmer / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Legemiddelgigantene Pfizer og Biontech har startet testing med coronavaksine på barn under elleve år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sammen med vår partner Biontech har vi satt de første dosene på friske barn i en global studie over tre faser for å kunne vurdere sikkerheten, toleransen og vaksineimmunogeniteten av Pfizer-Biontech-vaksinen, opplyser Pfizer i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge detaljer publisert på clinicaltrials.gov dreier det seg om testing av tre ulike nivåer med vaksinedoser på barn under elleve år. Fra før pågår det vaksinetesting på barn mellom 12 og 15 år.

Moderna og AstraZeneca er fra før i gang med tilsvarende vaksinetesting på barn. Johnson & Johnson planlegger også å gjøre det.