Over 200.000 koronadøde i Mexico

Det er registrert over 200.000 koronarelaterte dødsfall i Mexico. Trolig er det reelle tallet høyere. Foto: Christian Chavez / AP / NTB
Det er registrert over 200.000 koronarelaterte dødsfall i Mexico. Trolig er det reelle tallet høyere. Foto: Christian Chavez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexico har passert 200.000 koronarelaterte dødsfall og er det tredje landet i verden som passerer den dystre milepælen etter USA og Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det totale registrerte dødstallet er nå på 200.211, ifølge helsedepartementet i Mexico. Det reelle antallet er trolig nærmere 300.000 på grunn av manglende testing og rapportering.

Den mexicanske regjeringen sluttet å publisere dødstall som overstiger normalen i slutten av 2020. Sist gang tallet ble rapportert var i starten av januar, før den andre smittebølgen tok til.

Myndigheten i Mexico City har derimot publisert disse tallene fram til slutten av februar. De viser at dødstallet for januar var nærmere 46 prosent høyere enn i juni, da byen opplevde den første smittebølgen.

Landets helsedepartement har estimert at det er nærmere 220.000 dødsfall knyttet til covid-19 per midten av mars, men dette estimatet er ikke basert på de overskytende dødsfallene og inkluderer trolig ikke tallet på mexicanere som har dødd hjemme.