Frykt for edderkopp-invasjon etter storflom i Australia

Store området nordvest for Sydney står fortsatt under vann selv om regnet onsdag ble erstattet av solskinn. Innbyggere bes nå være på vakt for dødelige edderkopper som søker tilflukt i hager og hjem. Foto: Lukas Coch / AP / NTB
Store området nordvest for Sydney står fortsatt under vann selv om regnet onsdag ble erstattet av solskinn. Innbyggere bes nå være på vakt for dødelige edderkopper som søker tilflukt i hager og hjem. Foto: Lukas Coch / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter kraftig regn og den verste flommen på mange tiår, advares innbyggerne i Sydney om en ny fare: dødelige edderkopper som søker tilflukt i hjemmene deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store områder av delstaten New South Wales er rammet av flom, og forsteder nordvest i storbyen Sydney står fortsatt under vann selv om regnet onsdag ble erstattet av solskinn.

Samtidig som folk begynner å få oversikt over ødeleggelsene og forberede opprydningsarbeidet, kommer en advarsel til innbyggere i Sydney-regionen om en mulig invasjon av den dødelige edderkoppen kalt funnel-web spider.

– Det varme været som er i vente, samt høy luftfuktighet, er ideelle forhold for en kraftig økning i funnel-web-edderkopper, sier leder Tim Faulkner ved Australian Reptile Park.

Vil ha det tørt

Han peker på at den ekstreme flommen i Sydney-området har tvunget edderkoppene til å forlate sine naturlig tilholdssteder og søke tilflukt på tørrere steder.

– Dessverre kan det bety at de finner veien inn i hus og hjem ganske snart, sier Faulkner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilder av tusenvis av ulike edderkopper som flykter fra flomvannet, har spredd seg i sosiale medier de siste dagene. Edderkoppene sees krype opp gjerdestolper og bygninger.

– Folk kommer til å finne mange slags i hagene sine… alle har edderkopper over alt, de prøver bare å finne et tørt sted, sier Blake Stone ved Billabong Zoo i Port Macquarie til Sydney Morning Herald.

Også slanger

Redningsmannskaper har også meldt om slanger som søker tilflukt fra flommen. I noen tilfeller har de krøpet opp i redningsflåter og båter, skriver avisen.

– Som alle andre dyr omringet av vann, foretrekker de tørr bakke eller å krype opp på noe for å komme ut av vannet, sier reptilekspert Dean Purcell ved Taronga Zoo i Sydney.

Funnel-web-edderkopper er svært giftige, og det er registrert 13 dødsfall fra bitt. Det er likevel ikke registrert noen dødsfall siden en motgift ble introdusert tidlig på 1980-tallet.

Australian Reptile Park, som leverer motgift, har oppfordret folk som føler seg trygge nok, til å fange og levere funnel-web-edderkopper til godkjente innsamlingssteder.