Over 100 migranter reddet i Middelhavet og fraktet til Sicilia

Migranter fra ulike afrikanske land venter på å bli reddet fra en overfylt trebåt utenfor kysten av Libya i starten av februar. Ifølge FN har mer enn 230 migranter mistet livet i forsøket på å krysse den sentrale delen av Middelhavet så langt i år. Foto: Bruno Thevenin / AP / NTB
Migranter fra ulike afrikanske land venter på å bli reddet fra en overfylt trebåt utenfor kysten av Libya i starten av februar. Ifølge FN har mer enn 230 migranter mistet livet i forsøket på å krysse den sentrale delen av Middelhavet så langt i år. Foto: Bruno Thevenin / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 100 migrantene som den siste uken er plukket opp av redningsskipet Ocean Viking i Middelhavet, fikk tirsdag gå i land i havnebyen Augusta på Sicilia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skipet fikk tillatelse av italienske myndigheter til å frakte migrantene til den italienske øya, opplyser SOS Méditerranée.

Organisasjonen sier at til sammen 116 migranter var om bord, inkludert 51 enslige mindreårige. De ble alle testet for koronavirus, og seks av dem testet positivt.

De fleste migranter starter på den farefulle overfarten i små båter fra krigsherjede Libya. Reisen over den sentrale delen av Middelhavet er en av flere kjente migrantruter mot Europa.

Ifølge FN har mer enn 230 migranter mistet livet i forsøket på å krysse den sentrale delen av Middelhavet så langt i år.