Kilde: Buckingham Palace vurderer å ansette mangfoldssjef

Dronning Elisabeth og prins Charles (foran) med hertuginne Kate, hertuginne Camilla og prins William. Prins Harry og hertuginne Meghan i bakgrunnen på dette bildet fra 2019 da Harry og Meghan fortsatt var en del av kongehuset.
Dronning Elisabeth og prins Charles (foran) med hertuginne Kate, hertuginne Camilla og prins William. Prins Harry og hertuginne Meghan i bakgrunnen på dette bildet fra 2019 da Harry og Meghan fortsatt var en del av kongehuset. Foto: Dominic Lipinski / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det britiske kongehuset vurderer å ansette en person med spesielt ansvar for mangfold etter kontroversen med prins Harry og hertuginne Meghan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det trengs å gjøre mer for å ta tak i dette temaet, medgir en ikke navngitt kilde i Buckingham Palace.

Forslaget, som ifølge kilden har full støtte fra kongefamilien, har som mål å «bedre representasjonen» blant ansatte i hele Buckingham Palace og i kongehuset som institusjon.

Forslaget kommer i kjølvannet av det omstridte intervjuet som prins Harry og hertuginne Meghan ga til talkshow-stjernen Oprah Winfrey.

Der kom hertugparet med dårlig skjulte antydninger om rasisme og sa at en person i kongefamilien hadde stilt spørsmål om hvor mørk hudfarge parets sønn Archie ville få.