Studie: Under halvparten over 65 utviklet immunitet etter å ha hatt covid-19

Butikker var åpne i København sentrum 1. mars. En ny dansk studie viser at fire av fem blir immune etter å ha hatt covid-19, men at tallene er langt lavere for de over 65. Illustrasjonsfoto
Butikker var åpne i København sentrum 1. mars. En ny dansk studie viser at fire av fem blir immune etter å ha hatt covid-19, men at tallene er langt lavere for de over 65. Illustrasjonsfoto Foto: Philip Davali / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant dem over 65 år bygger mindre enn halvparten opp immunitet mot ny smitte etter å ha hatt covid-19, kommer det fram i en dansk studie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For befolkningen som helhet bygger fire av fem opp immunitet mot ny smitte etter å ha hatt sykdommen, kommer det fram i analysen fra danske Statens Serum Institut (SSI).

De fleste er altså immune mot å bli smittet på nytt i minst et halvt år etter de først ble smittet, understreker seniorforsker Steen Ethelberg.

– Men ikke alle er beskyttet, og særlig blant de eldre viste undersøkelsen vår noe urovekkende – nemlig at kun halvparten tilsynelatende var beskyttet, sier han.

Studien er basert på undersøkelser av 20 millioner PCR-tester fra 4 millioner mennesker i Danmark. Den er også publisert i det anerkjente forskningstidsskriftet The Lancet.